Wat is bachbloesemtherapie?

Wat is Bachbloesemtherapie?

Heel eenvoudig, het is een genezingsmethode door middel van bloemen.

Simpel uitgelegd voor de gewone mensen:

Dokters werken met medicatie, meestal pillen dus;

Homeopaten, met homeopathische geneesmiddelen, meestal afkomstig van planten, dieren en mineralen;

Fytotherapeuten of letterlijk plantgeneeskundigen, werken met plantaardige of natuurlijke middelen, en kruiden, dit is eigenlijk kruidengeneeskunde;

Acupuncturisten, met naalden;

Bachbloesemtherapeuten, met bloemen, voornamelijk met de bloesems dus;

Bachbloesemtherapie is een eenvoudige, natuurlijke alternatieve genezingsmethode door middel van 38 verschillende bloesems van bloemen, bomen en struiken. Bachbloesems zetten het zelfhelend vermogen van het lichaam weer in gang. Ze zijn onschadelijk, hebben geen ongewenste bijwerkingen, zijn niet verslavend, en kunnen in combinatie met andere therapieën en/of behandelingen gebruikt worden.

Hoe werkt de bachbloesemtherapie?

De bloesemtherapie is een soort vibratietherapie, gebaseerd op de veronderstelling dat in het universum alles is doordrenkt van energie. Die veronderstelling wordt bevestigd door de moderne fysica die energie beschouwt als één van de toestanden, waarin de materie zich kan bevinden. Energie is ook aanwezig als men deze niet ziet, en moet dus ook in onszelf zitten, en in staat zijn invloed uit te oefenen op ons. De manier waarop de remedies worden verkregen (en daarbij moeten we beklemtonen dat het gaat om geweldloze methoden, zodat de verkregen preparaten niet agressief zijn) is gebaseerd op een heel eenvoudig principe.

Men dompelt de bloemen onder in water, en zet ze dan in de zon. Ze nemen de energie die van de zon komt op, en geven die energie door aan het water, samen met de eigenschappen die typisch zijn voor die bloemen.

Voor de wijsneuzen of de meer wijzen onder ons…

Dr. Royal Raymond Rife was een Amerikaans uitvinder van optische microscopen. Hij zei mensen te kunnen genezen met zijn frequentieapparaat, waarmee hij resonantie induceerde om zo ziekteverwekkers te immobiliseren. Hij heeft het onderzoek naar deze frequenties dan ook een heel nieuwe dimensie gegeven.

Er werd onder andere onderzocht dat, het menselijk lichaam een gemiddelde frequentie heeft van 62 tot 72 Hz. Daalt deze frequentie, dan daalt ook ons afweersysteem. Verkoudheden en griep verschijnen ongeveer bij een frequentie van 58 Hz. Andere studies tonen aan dat negatieve gedachten onze frequentie verlagen met ongeveer 12 Hz. Positieve gedachten verhogen onze frequentie met gemiddeld 10 Hz.

Boosheid heeft een frequentie van 45 Hz. Moedeloosheid heeft een frequentie van 25 Hz. De bachbloesems variëren tussen de 21 en 80 Hz. Wanneer er dus een frequentie uit evenwicht is, gaan de bloesemessences dit terug herstellen. Wild Oat (de ruwe dravik) bijvoorbeeld, heeft een frequentie van 25 Hz.

Vanwaar de naam Bach?

De therapie dankt zijn naam aan Dr. Eduard Bach.

Dr. Eduard Bach, werd geboren op 24 september 1886 in Moseley (Birmingham) in een gezin dat uit Wales afkomstig was.

In 1912 studeert Bach af als arts in Birmingham, en loopt stage in het ziekenhuis van het University College in Londen, waar hij vervolgens hoofd werd van een afdeling in dat ziekenhuis. In 1917 sloeg het noodlot bij hem toe. Tijdens een spoedoperatie ten gevolge van een flauwte, stelt men een tumor vast in een vergevorderd stadium. In 1918 verlaat hij het ziekenhuis waar hij werkte, en opent een laboratorium. In 1919 begint hij, naast zijn werk in het laboratorium, en zijn studies, te werken in het homeopathisch ziekenhuis van Londen. In 1922 verlaat hij het homeopathisch ziekenhuis om zich volledig aan zijn onderzoek te wijden. Hij heeft veel werk, ook omdat zijn vaccins zo populair zijn. Hij begint ook artikelen te schrijven voor medische tijdschriften, vooral over homeopathie. In 1930 verlaat hij zijn ontzettend succesvolle polikliniek in Londen, en verhuist in een opwelling naar het platteland van Wales. Hij ontdekt er de eerste 2 bloesemremedies, waaraan hij er snel 7 kan toevoegen. In 1931 ontdekt hij nog 3 andere remedies, en Bach noemt deze eerste 12 remedies de ‘twaalf genezers’. Hij schrijft ook zijn belangrijkste tekst: “Genees uzelf”. In 1935 ontdekt hij nog 7 remedies (die hij de ‘zeven helpers’ noemt), en daarna nog 19. In totaal heeft hij 38 remedies ontdekt. Hij krijgt kritiek van enkele collega’s die hij wil laten kennismaken met zijn remedies. Hij vraagt om een schorsing door de orde van geneesheren, en wil alleen nog als kruidengenezer erkend worden. Op 27 november 1936 is zijn levenswerk klaar, en sterft hij in zijn slaap.